background image
Vorige pagina


Welkom op DroomeenLamp
Hét adres om uw gedroomde lamp te realiseren. Van papier, was of koperdraad, met parels, kralen of porseleinen delen... DroomeenLamp werkt met authentieke, pure materialen die een historie hebben. Materialen die in het verleden hun zeggingskracht hebben bewezen. DroomeenLamp houdt van sobere, heldere vormen die uw interieur net dat beetje méér geven. Vormen die verloren hoekjes doen opleven.

Het Japanse Atsukuchipapier vormt de basis van de lampen. Gespannen op metaaldraad en geprepareerd, ontstaat er elke keer een volstrekt unieke vorm, aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Zo kunnen ze in alle kleuren en formaten geleverd worden.
DroomeenLamp maakt graag lampen voor bijzondere gebeurtenissen zoals een geboorte, een huwelijk, een jubileum... Bijvoorbeeld een bloempje dat uit de knop komt, een hart van was, een vogelnestje, een ster... DroomeenLamp geeft vorm aan uw verhaal.

Op deze site vindt u voorbeelden van lampen die in het verleden zijn gemaakt voor tevreden opdrachtgevers. U krijgt een idee van de mogelijkheden bij DroomeenLamp. Misschien wilt u wel een aantal verschillende vormen met elkaar combineren en ontstaat er een verrassend, speels effect. Het kan allemaal.

Hebt u een wens? Bedenk: in dromen is alles mogelijk! Stel ons een vraag, wij komen met een antwoord...


Wie helpt je dromen?
Foto Floor BosDroom een Lamp is een project van kunstenaar Floor Bos. Na haar afstuderen in 1994 aan de academie van Arnhem maakte ze lampen voor haar eigen interieur. Zo ontstonden de eerste kelkvormen. Mensen reageerden enthousiast en door de jaren heen is een basiscollectie ontstaan van papieren vormen. Deze werd uitgebreid met materialen als koperdraad, micro-kristalline en keramiek. Ook begon ze met het decoreren van servies. Inmiddels kennen waarschijnlijk meer mensen Bos van haar servies, dan van haar lampen!
Diverse particulieren zijn inmiddels in het bezit van een DroomeenLamp.

Floor Bos heeft door de jaren heen ook altijd veel geschilderd. Dit werk is onder andere te vinden bij kunstuitleen Zaanstad, het CBK in Arnhem en in de collectie van het Stedelijk Museum in Zutphen.
Ze ontving in 1997 een projectsubsidie van de Provincie Gelderland. Dit maakte mede mogelijk dat ze een groot schilderproject kon doen dat als onderwerp de achterstandswijk had waarin ze woonde. Ze schilderde bewoners en details uit de wijk. Op basis hiervan werd ze door de Knecht-Drenthstichting uitgenodigd om in Calliosa (Spanje) een maand lang aan een project te werken en kon ze zich bij Galerie Schröder in Den Haag een tijd lang in haar werk verdiepen.

In 2006 realiseerde ze in de nieuwe woonwijk ‘Kunstveld’ in Lent een gevelversiering bestaande uit keramieke, geglazuurde stenen die over de gevel heen dansen. Dit project heeft er toegeleid dat ze zich weer in keramiek is gaan verdiepen. Dit heeft sinds 2007 een grote hoeveelheid kommen en ander serviesgoed opgeleverd dat bewerkt wordt met transfers.

Publicaties over haar werk verschenen bij het blad Freelance, 101 woonideëen, de Zwolse Courant, het Gelders Dagblad, TV Gelderland en het boek Retourpeilen van de provincie Gelderland.

Een aantal malen per jaar is DroomEenLamp te vinden op kleine hippe markten met home-made en (meestal) biologische producten. Van deze opbrengst gaat 20% naar een goed doel. Dit zijn altijd kleine projecten van bekenden (van bekenden) in de 3e wereld, in minder populaire landen, liefst op het gebied van de gezondheidszorg.. Uw geld wordt dus goed besteedt. Daarnaast probeert D.E.L. veel met vintage te werken en zo te recyclen.

Het proces: Servies | Lampen


Servies
Sinds 2007 speelt keramiek ook een rol in de ontwerpen van DroomEenLamp.
Op zoek naar een manier om meer met keramiek te kunnen doen dan alleen lamponderdelen maken, is Floor Bos serviesgoed gaan bewerken met transfers. Zelf al lang een fervent verzamelaar van gedecoreerd serviesgoed, kan ze haar liefde voor vorm en decoratie hier in kwijt.

De kommen worden meestal nieuw gekocht, maar soms weet Bos de hand te leggen op een mooi oud schaaltje. Vervolgens wordt de kom beplakt met nieuwe en vintage transfers, waarbij Bos vooral op zoek is naar het verband tussen vorm en restvorm, decoratie en leegte. Ook hier streeft ze naar een poëtische voorstelling. Elke vorm wordt met de hand geknipt en geplakt, wat elk stuk tot een unicum binnen een kleine oplage maakt. De kommen worden vervolgens afgebakken op 770 graden.

De nieuwe transfers zijn afwasmachinebestendig, de vintage transfers zijn kwetsbaarder omdat daar andere procédés voor zijn gebruikt.

Prijzen vanaf € 9,95.


DroomEenLamp heeft diverse modellen aardewerk en porselein die over het algemeen beschikbaar zijn:

Aardewerk wordt gekenmerkt door de cremekleur en is minder sterk dan porselein;
Theekom met oor, groot, diameter 11,5
Kom diameter 13 cm
Kom diameter 14 cm
Slakom diameter 25 cm
Ontbijtbordjes, dinerborden, gebaksborden in diverse maten.

Porselein;
Theekom zonder oor, diameter 9 cm
Presentatieschaaltje, 16 x 25 cm
Ontbijtbordjes in diverse maten
Tapasbakje ovaal 7,5 x 13,5
Tapasbakje rond, klein, diameter 8,5
Tapasbakje rond groot, diameter 10 cm
Slakom, hoogte, diameter 30
Taartschaal, met of zonder pootjes, diameter 30 cm

Wisselend, of in kleine oplage zijn er espressokopjes, theepotten, melkkannen en suikerpotten te krijgen. U kunt ook een zoekopdracht geven, DroomEenLamp gaat dan op zoek naar dat ene item.
Lampen
De lampen worden gemaakt op twee manieren: door met de hand te vormen of een mal te gebruiken. Op een frame van beschilderd ijzerdraad dat met de hand gevormd is, worden stroken beschilderd Atsukuchipapier gelijmd met een speciale lijm. Als de vorm klaar is wordt deze afgespoten met lak. Porseleinen delen die in de lampen worden verwerkt, worden gemaakt in een mal die Floor Bos heeft gemaakt. Zij worden eerst gebakken en geglazuurd voor ze worden gebruikt.

Ook aan de harten en wolken van microkristalline (een synthetische was) gaat een heel proces vooraf. Eerst wordt de vorm ontworpen, dan wordt er een mal van gemaakt. Vervolgens wordt aan de was een verharder en kleurstof toegevoegd voordat deze verwarmd wordt en in de mal wordt aangebracht. Vervolgens worden beide delen aan elkaar ‘gelijmd’ met warme was en afgewerkt. Door spaarlampen te gebruiken wordt voorkomen dat de was weer zo warm wordt dat deze zou smelten.

Thema's en modellen

Informatie over de verschillende lampsoorten en modellen:

Harten Wolken
Blobs Bloemen
Beestenboel Vogelhuisjes
Sterren Kelkjes
Vliegen en varen Zee egels
Servies Het Lab
Agenda
De agenda is tegenwoordig te vinden op de DroomeenLamp Facebook pagina!

 

 

 

 

 Aanraders
Simone de Groot
Mooi, kwetsbaar en spannend werk, meestal 3d. Simone werkt ook in opdracht.

Kunstfort bij Vijfhuizen
Met mooi weer een fietstochtje waard, dit iniatief!

Zenzeep
Robuuste handgemaakte zepen die soms te mooi zijn om te gebruiken…

LaptopTailors.com
Voor wie een mooie handgemaakte laptoptas zoekt. Stoer en van vilt.

logo doreen.com
De website voor wie op zoek is naar leuke handgemaakte spullen. En natuurlijk het nieuwste servies van DroomEenLamp.

Ericahogenbirk.nl
Erica maakt hippe gebreide vazenovertrekken.

Eigen werk: (klik voor vergroting)    
1 2 3 4 5
Deze schilderijen kreeg ik terug van de kunstuitleen, na zoveel jaren trouwe dienst. Ze zijn nu te koop voor de prijs van (gemiddeld) 9 jaar geleden. Ook kun je ze huren: voor 10% van de aankoopsprijs, op jaarbasis. Nieuwsgierig naar meer? Neem eens een kijkje in de kast! Er staan er nog meer uit de serie die uit reisimpressies is voortgekomen.


Aanraders voor wie in Amsterdam is:

Sundaymarket
Bezoek de 1e zondag van de maand deze leuke markt op het Westergasterrein. DroomEenLamp is er ook regelmatig te vinden met servies.
  SundayMarket
       
Puremarkt.nl
Deze markt is vooral gericht op biologisch voedsel en drank, maar verkoopt ook nonfood, elke laatste zondag van de maand in de Watergraafsmeer. Lees in de agenda wanneer DroomEenLamp hier te vinden is.
  PureMarkt

Madebymeworkshops.nl
Hier kun je kortere of langere workshops volgen in verschillende beeldende disciplines, op een leuke locatie. Maak bv. je eigen lamp onder leiding van DroomeenLamp!Nieuwsbrief
Je kunt je hier aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van D.E.L. Deze verschijnt maximaal 8 keer per jaar. Blijf op de hoogte en schrijf je in!

E-mail adres:
Aanmelden
Afmelden

Workshops
Floor Bos maakt niet alleen lampen, maar verzorgt ook workshops voor bedrijven, instellingen, scholen, families en vriendinnenclubjes. Ze heeft onder andere gewerkt voor de BlueSkyGroup, Politie Deventer, Gemeente Rotterdam, Gemeente Hoogezand-Sappermeer, stichting Philadelphia en diverse basisscholen.

De workshops kunnen puur ontspannend zijn, zoals bijvoorbeeld een intermezzo tijdens een diner, met collega’s een kadootje maken voor een jubilaris of het schilderen van een familiepanorama .
Het is eveneens mogelijk een trainingsdoel te verwerken in een opdracht en dit doel speels te verwerken, individueel of in groepsverband.

Een ruime leservaring zorgt dat DroomeenLamp een logische opbouw in de workshops brengt en toch het plezier niet uit het oog verliest. Meestal kiezen mensen voor een workshop tekenen- en schilderen. U heeft hiervoor minimaal anderhalf uur nodig. Ook lampen maken is mogelijk, maar trekt u hiervoor twee dagdelen uit.

Prijzen zijn afhankelijk van de materialen waarmee gewerkt wordt.Contact
DroomeenLamp is te bereiken via E-mail: floor@droomeenlamp.nl.

Droomeenlamp staat onder nummer 34340299 ingeschreven bij de KvK.